Er wordt heel veel gesproken over Moringa maar wat is dat nu? 

Moringaboom wordt ook wel wonderboom of elixerboom genoemd, het medicijnkastje van Moeder natuur omdat alle delen van deze tropische boom kunnen worden gegeten en extreem voedzaam en geneeskrachtig zijn. 

Volgens Ayurveda, de traditionele Indiase gezondheidsleer, kan Moringa meer dan 300 ziekten voorkomen en/of genezen. De bladeren vormen het voedzaamste deel van de boom. Duizenden jaren lang hebben Indiërs moringabladeren gebruikt om voedzame maaltijden mee te bereiden.

Moringabladeren, extreem rijk aan vitaminen en mineralen, worden in Afrika gebruikt om ondervoeding tegen te gaan en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

De zaden van de moringaboom bevatten krachtige magnetische deeltjes. Wanneer de zaden in een kom gevuld worden met vervuild water, trekken deze magneetjes 95% van de bacteriën, vuil, grond, chemische producten, olie, dodelijke verontreinigende stoffen en andere gifstoffen naar de bodem van de kom. Men veronderstelt dat Moringa op eenzelfde manier het bloed van toxinen zuivert!

Moringapeulen vormen het smakelijkste deel van de boom. De peulen bevatten alle 8 essentiële aminozuren die het menselijk lichaam nodig heeft. Het regelmatig eten van de moringapeulen helpt ook het aantal spermacellen te verhogen. Moringaolie, de nootachtige olie die uit de zaden gewonnen wordt, is de meest stabiele natuurlijke olie ter wereld. De olie wordt gebruikt om verouderingssymptomen tegen te gaan en wordt verwerkt in huidverzorgingsproducten en parfums. Moringa bevat een hoge concentratie tyrosine (van belang voor de melanineproductie), calcium (voor celenergie), en koper (voor het bruinen van de melanine). Alle belangrijke voedingsstoffen zorgen voor een mooi getinte en prachtige gezonde huid.

Moringa bevat meer dan 90 verschillende voedingsstoffen, waaronder 46 antioxidanten. Moringa komt veel voor in Azië  en Afrika. Daar geniet men al jaren van de vele voordelen die deze boom biedt. Voedingssupplementen zijn 100% natuurlijk en daardoor worden zij heel makkelijk door het lichaam worden opgenomen, in tegenstelling tot de voedingsstoffen afkomstig uit synthetische vitaminepreparaten.

Het menselijk lichaam onderscheidt natuurlijke voedingsstoffen van synthetische en neemt de eerste veel gemakkelijker op. Het menselijk lichaam neemt vitaminen, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen slechts goed tot zich als ze samen worden genomen. De voedingsstoffen in moringa kunnen ruwweg als volgt worden onderverdeeld: vitamine A (bètacaroteen), vitamine B, C, E, calcium, magnesium, zink, kalium, alle 8 essentiële aminozuren, antioxidanten, carotenoïde, fyto voedingsstoffen, ijzer, ...

  • verbetering van het uithoudingsvermogen
  • antioxidanten
  • vrije radicalen
  • tegenwoordigheid van geest
  • goed gezichtsvermogen
  • menopauze
  • sterke botten
  • osteoporose
  • immuunsysteem

Moringa

gallery/moringa-antioxidants-and-anti-inflammatory-compounds
gallery/715686825
gallery/benifitsofmoringa_large